fbpx
Menu & Search

Motor Bike Expo Verona 2020.

Motor Bike Expo Verona 2020.

Za sve prave ljubitelje custom motocikala, prvi vesnik proleća je svakako Motor Bike Expo u Veroni. Ove godine, u periodu od 16. do 19. Januara, posetioci su mogli po dvanaesti put da uživaju u punih sedam paviljona sajma u Veroni. Tokom godina, MBE Verona se pozicionirao kao jedna od najznačajnijih izložbi custom motocikala na svetu. Centralno mesto i ove godine zauzimaju manje ili veće firme i pojedinci koji se bave proizvodnjom ili prepravkom motocikala.

Nedelja je, tradicionalno, bila dan za dodelu nagrada. Nagrade se dodeljuju po više kriterijuma. Za nas su najznačajnije nagrade koje dodeljuju prestižni časopisi koji se bave ovom tematikom. Tako je Magazin Pipeburn izabrao NorVin preradu firme Stile Italiano. Iron Trader News zajedno sa Buffalo Chip nagradio BMW K100 firme Bottega Bastarda, a američki časopis Easyriders koji slavi 50 god postojanja je za omiljeni motocikl izabrao “Blue Godzilla” iz Hardnine Choppers. Na glavnoj sceni Paviljona 1 Nagradu za najbolji custom motocikl ovog sajma po misljenju desetočlanog žirija ubedljivo je odneo motocikl “Ad Maiora”, napravljen od strane Andrea Radaelli iz Radikal Chopper, inače motocikl napravljen na platformi BMW R 1100 s boxera. Nas je najviše obradovalo prisustvo naših starih prijatelja iz Grčke, Adrenaline Junkies iz Soluna, koji su po prvi put ovde izložili svoje fantastične motocikle. www.adrenalinejunkies.gr

Kao i do sada, i svi najznačajniji svetski proizvođači su uzeli učešće na ovogodišnjem sajmu. Paviljonom 5 dominirao je najveći štand na sajmu, pogađate, to je HONDA. Honda je za ovu priliku predstavila gotovo kompletnu paletu proizvoda namenjenih tržištu. Pored trkačkih motocikala (RC213V) svetskog šampiona u Moto GP Marc Marquez-a i motocikliste Cal Crutchlow-a RC213V i NSF250RW, svetskog šampiona u Moto 3 klasi, Lorenzo Dalla Porta, najveću pažnju su izazvala tri mala customa, “Crazy Monkey” od HMR-a, the “Moncub” od Ma.Wi, i “Supercub Urban”, gradski retro skuter pretvoren u Flat Tracker od strane Greaser garage i Espressione Moto. Nove modele su predstavili i Harley Davidson i Ducati, Kawasaki je predstavio svoj novi Z H2 sa turbo punjačem, a BMW je napravio Italijansku premijeru retro klasik koncepta R18/2 koji je stigao direktno iz Monaka. Vredne pomena su i firme poput Yamahe, Royal Enfield-a i Indian-a.

Prateća industrija takođe beleži procvat. Pune dve hale posvećene su motociklističkoj opremi za svačiji džep.  Sada je i zvanično, sa rekordnom posećenošću od preko 170.000 posetilaca, Motor Bike Expo Verona je najveći sajam custom motocikala na svetu, a mi smo ponovo imali tu čast da Vam prenesemo delić atmosfere.

Autor teksta: Petar Munižaba
Autori fotografija: Slađana Muškinja i Miloš Muškinja

0 Comments