fbpx
Menu & Search

Nisville oldtimer fest – 2018.

Nisville oldtimer fest – 2018.

Izlaganje istorijskih vozila u Nišu, u organizaciji zajednice „OLDTIMERS Group“, obzirom na broj do sada održanih aktivnosti, očigledno postaje tradicija. Treći po redu „Nisville Oldtimers Fest“, koji u okviru internacionalnog muzičkog jazz festivala Nisville, organizuju Nisville fondacija i pomenuta zajednica,održan je u periodu 9 – 12. avgust 2018. godine, na prostoru Niške tvrđave. 

Tokom četiri dana trajanja muzičkog festivala održane su izložbe oldtajmera, na kojima su prodefilovala 55 oldtajmera. Prateći program ovogodišnje manifestacije činile su i izložbe fotografija niških autora – Bićanin Stevana, i Petrović Pavla. Kao posebna zanimljivost programa treće večeri oldtajmer festa, u subotu, 11. avgusta 2018. godine, održan je program pod nazivom „OLD TIME stage – Dođi na igranku“. Pomenuti program je održan zahvaljujući saradnji sa organizacijom „Dođi na igranku“ i predstavio je spoj muzike i igranke.  Po prvi put je prikazano da izlaganje oldtajmera ne mora biti samo statična izložba vozila, već i druženje kroz igru, stil i modu, obzirom da su se vlasnici oldtajmera za ovu priliku obukli u stilu vremena kome pripadaju njihova vozila.

U okviru programa, svoje predstavljanje su imali klubovi i udruženja, pa su se na ovogodišnjem oldtajmer festu predstavili oldtajmer klubovi iz Vranja, Vrnjačke Banje, Ćićevca, Zrenjanina, Knjaževca, „Oldtajmer klub Pomoravlje“ iz Paraćina, „Oldtajmer klub Voždovac“, „Oldtajmer klub Beograd“ a posebnu čast manifestaciji su ukazali naši dragi gosti iz Srpskog saveza za istorijska vozila, i Udruženja istoričara automobilizma.

Svečana dodela nagrada, održana je poslednjeg dana oldtajmer festa.

Završno veče ovogodišnjeg Nišville jazz festivala upriličio je čuveni world music sastav iz Francuske „The Gipsy Kings“, predvođeni gitaristom Pacom Baliardom. Želja je da „Nisville Oldtimers Fest“ kao manifestacija predstavljanja istorijskih vozila i oldtajmer kulture u Nišu, u buduće bude tradicionalna, i da se uz jazz i Nisville, u tvrđavi svake godine vidi što više vremešnih vozila.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim pojedincima, koji su svojim oldtajmerima upriličili program, klubovima i organizacijama koji su nam pomogli da ovogodišnji oldtajmer fest bude lepo organizovan, a program bogatiji i originalniji, kao i našim volonterima Brzačkom Borisu Stojev Andriji, i Ivanović Nemanji bez čije pomoći manifestacija ne bi bila organizovana dobro.

Posebnu zahvalnost dugujemo fondaciji Nisville, koja nam je omogućila sve uslove da ovogodišnji Nisville Oldtimers Fest 2018 u potpunosti uspe i pokaže da spoj muzike i oldtajmera ima posebnu draž.

Autor teksta: Nikola Vučković
Autor fotografija: Pavle Petrović

0 Comments