fbpx
Menu & Search

Od Jevremove do Hipodroma – Skup Oldtimer Kluba Beograd

Od Jevremove do Hipodroma – Skup Oldtimer Kluba Beograd

Samo dan nakon njenog otvaranja, sezona skupova oldtajmera se nastavila u velikom stilu! Na Cveti, dan opštine Stari grad, u Gospodar Jevremovoj ulici organizovana je manifestacija pod nazivom „Jevremova — Ulica susreta“, koja je praćena muzikom, plesom, dečijim osmesima i oldtajmerima koji su se savršeno uklopili u olistale drvorede i pozitivnu atmosferu koja je strujala celom ulicom. Posle poziranja u jednoj od najlepših gradskih ulica, kolona koju je okupio Bora Nastasić, predsednik Oldtimer Kluba Beograd se uputila ka Beogradskom Hipodromu, na proslavu njegovog stotog rođendana!

skup-oldtimer-klub-beograd-06

Imali smo veliku čast da se ka Hipodromu zaputimo na zadnjoj klupi najstarijeg automobila u koloni, Miloševog Forda A Phaetona iz 1928. godine. Ipak, nećemo vam otkrivati mnogo, ali smo se složili da je vožnja bila iznenađujuće udobna, makar do prvih neravnina na putu, kojih srećom nije bilo mnogo. Kroz kapije Hipodroma su prošli i Opel Olympia sa Miloševim ocem za volanom, kao i Mercedes W123 kog je dovezao Miroslav. Vreme nam ni ovog puta nije bilo saveznik, ali nas je poslužilo dovoljno da konjičke trke ne gledamo mokri i blatnjavi. U eri kada hibridi i električni automobili počinju da odmenjuju motore sa unutrašnjim sagorevanjem, posmatrali smo smenu generacija, u kojoj je nekadašnji transport pojavom automobila postao vikend zadovoljstvo, baš kao što će jednog dana to biti i automobili koji svoje konjske snage oslobađaju uz zvuk i miris sagorelog benzina.

skup-oldtimer-klub-beograd-22

Naš povratak sa Beogradskog Hipodroma je obeležio još jedan Ford otvorenog krova, u kom smo se uz riku 289 V8 motora uverili u progres velikog plavog ovala kroz minule decenije. Sa još jednim sjajnim automobilskim danom za nama, vratili smo se u automobilsku svakodnevicu iz koje ćemo ove godine, na vaše i naše zadovoljstvo, bežati više nego ikad!

Autor teksta: Đorđe Sugaris
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments