fbpx
Menu & Search

1964. Cadillac De Ville – 8.000€

1964. Cadillac De Ville – 8.000€

Iako je svoj život otpočela kao nivo opreme, a završila u nezvaničnim okvirima putem DTS (DeVille Touring Sedan) modela, Kadilakova De Ville serija pravljena je od 1949. godine kroz Coupe de Ville, pa sve do 2005. i tadašnje najveće Kadilakove limuzine DeVille.

Tri stotine godina pre osnivanja kompanije Kadilak koja danas broji 111 godina, francuski plemić Antonie de la Mothe Cadillac osnovao je Ville d’Etroit tj. današnji Detroit. Ime plemića je iskorišćeno za naziv kompanije koja je ustanovila V8 motor kao standard kod američkih automobila, a jedan od njenih najboljih proizvoda je kasnije dobio ime kao inspiracija za automobil iz malopre pomenutog grada — De Ville.

Nakon sjajne priče o seriji 62, kao i generaciji pravljenoj između 1959. i 1960. godine, stiže nasledik koji se pravio do 1964. Sa četiri karoserije sa četvoro vrata i dve kombinacije sa dvoje od kojih je jedna pravljena kao kabriolet, ova generacija De Villea koja je u standardnoj opremi dogurala čak i do farova koji prate skretanje, nosila je V8 motore od 6.4L sa 390 kubnih inča, kao i 7.0L sa 429 cu in. Baš iz te poslednje godine proizvodnje ove generacije, kada je usledilo još jedno estetsko osvežavanje, pronašli smo i jedan adekvatan oglas.

Sa pomenutim, jačim, 7.0L V8 motorom od 345 konjskih snaga, ovaj automatik de Ville boje višnje i brutalnog američkog zvuka, prodaje se na hrvatskim oglasima, a zapravo stiže iz Ljubljane. Njegovi izvozni papiri su spremni, a vlasnik napominje da je sve što je potrebno da uradite da samo sednete i vozite.

Ukoliko ste zainteresovani, detalje oglasa pogledajte ovde.

Cena: 8.000€

Izvor: www.njuskalo.hr

0 Comments