fbpx
Menu & Search

NSU Sport Prinz – UPIT

NSU Sport Prinz – UPIT

Svima je poznata izreka da svako svoga konja hvali, a kada se to prevede u oglašavanje starijih i ređih automobila na ovim prostorima, oni obično dobiju epitete „jedini na Balkanu“, „jedini u ex-Yu“ i sl. Oni malo bolje upućeni znaju da to uglavnom nije tako, međutim kada se pred vama nađe automobil koji je proizveden u nešto manje od 21.000 primeraka i da je retko viđen van Nemačke, onda pomislite da malopre pomenuta tvrdjnja, ipak možda jeste istinita.

autowp_nsu_sport_prinz

NSU Sport Prinz je dizajnirao čuveni Franko Skaljone u okvirima Bertone studia, gde je proizvedeno prvih 250 primeraka pre nego što je proizvodnja nastavljena u Nemačkoj. Sa početnim motorom od 583 kubika, proizvođač je tvrdio da može da dostigne 120km/h što nikad nije potvrđeno. Ono što je zanimljivo za kabriolet verziju je, da se radi o prvom serijskom automobilu u koji je ugrađivan Wankel motor.  Inače, za njega kažu da je služio kao inspiracija pri dizajnu Audija TT, ali mi ne želimo da verujemo u takve tvrdnje.

Kada se vratimo na deo „jedini na Balkanu“, pomenućemo da ga je upravo tako vlasnik iz Makedonije oglasio za prodaju. Iako ni u ovom slučaju, to nije skroz tačno, vrlo je moguće da je jedini u ovakvom stanju. Osim toga, kao adute mu spominje kompletnu restauraciju i oko 5000 pređenih kilometara nakon nje. Ono što nam upada u oči putem datih fotografija i što svakako nisu aduti (pored inspiracije za TT), je izbor felni i audio sistema koji su prikladniji tjunovanom Jugu. Iako mu vlasnik nije povratio izgled u dotičnim detaljima, kao što je slučaj na primerku sa fotografije iz teksta koji je pripadao princu Renijeu od Monaka, sreća je da se radi o stvarima koje su lako izmenjive.

Ako ste zainteresovani, za više detalja, pogledajte ceo oglas

Cena: Kontakt

Izvor: reklama5.mk
Izvor fotografije iz teksta: www.autowp.ru

0 Comments