fbpx
Menu & Search

Retro Classics Stuttgart 2019.

Retro Classics Stuttgart 2019.

U kolevci automobilizma i gradu koji je za automobile mnogo učinio, svakog marta održava se jedan od najvećih svetskih sajmova oldtajmera i drugih značajnih četvorotočkaša.

Zemlja održavanja ovog događaja je Nemačka, a sajam nosi naziv Retro Classics Stuttgart. Zahvaljujući našem prijatelju Božidaru koji je izdvojio vreme za posetu ovoj manifestaciji, donosimo vam deo atmosfere uz prateće utiske, želeći da se i sami nađemo na ovom događaju u narednim godinama.

Ovogodišnji Retro Classic Stuttgart bio je devetnaesti po redu i okupio je ukupno 903 izlagača u deset punih hala, na ukupno 140.000 kvadratnih metara. Važno je napomenuti da su Mercedes-Benz i BMW imali hale koje su slavile njihovo nasleđe, a da je na sajmu bilo izloženo preko 4000 automobila i 1000 motocikala. Naravno, nemački klasici bili su ubedljiva većina, ali su širom sajma bile zastupljene sve relevantne automobilske industrije i kultni primerci iz njihovih slavnih prošlosti.

Zanimljiv je podatak da dve trećine anketiranih posetilaca ima oldtajmer u svom posedu, a da je oko 35% njih kupilo automobil upravo na ovom sajmu. Za ostale, Retro Classic Stuttgart je bio prilika da vide najređe, najvrednije i najtraženije kolekcionarske automobile iz svih epoha na jednom mestu.

Autor teksta: Đorđe Sugaris
Autor fotografija: Božidar Jeremić

0 Comments