fbpx
Menu & Search

1966. Volkswagen 1600 TL – 7.200€

1966. Volkswagen 1600 TL – 7.200€

Sa većinom starijih Volkswagenovih modela, Type 3 deli nekoliko zajedničkih statističkih podataka — pravljen je u Nemačkoj i Brazilu, i to u višemilionskom broju primeraka. Tim zajedničkim osobinama možemo slobodno da dodamo obavezne vazdušno hlađene motore postavljene pozadi, kao i skoro potpuno odsustvo oštrih ivica pri dizajniranju karoserije. Ovaj zlatan period VW istorije, sa sve pomenutim šablonima, završio se 1973. godine prestankom proizvodnje modela Type 3 i pojavom kockastog modela Passat koji je bio sušta suprotnost svemu nabrojanom.

Krajem pedesetih Nemačka je ponovo bila država na stabilnim nogama, a njeni građani dovoljno imućni da bez problema mogu da poseduju automobil. Stoga, Type 1 (Buba), Type 2 (Transporter) i Karmann Ghia više nisu bili dovoljni, te je paletu proizvoda 1961. godine upotpunio prvi model iz serije Type 3 – 1500. Sa spoljštenim Bubinim 1.5L motorom visine samo 40cm, ovaj VW praktično je posedovao dva prtljažna prostora. Usledila je nestandardna karavan verzija, te 1500S sa 54 konjske snage, a onda i model 1600 sa 1.6L motorom.

http://www.youtube.com/watch?v=ccDOmYm1aTE

Iako su se varijacije karoserije nastavile da se nižu, pogotovo u Brazilu, zadržaćemo se na 1965. godini. Tada iz fabrike izlazi prva fliessheck verzija, nama malo poznatija kao fastback što je upravo predmet našeg današnjeg interesovanja jer smo u Zagrebu pronašli jedan 1600 TL!

Vlasnik ne navodi previše detalja u opisu oglasa, ali koliko možemo da primetimo sa fotografija, njegova karoserija je u odličnom stanju. Krov u beloj boji koji se spušta do zadnjih farova možda i nije baš prelep detalj, ali svakako može da se koriguje. Hromirani branici sa vertikalnim odbojnicima i prednjim maglenkama, samo su deo očuvanih detalja koje ovaj VW poseduje. Kompletnu sliku upotpunjuje i odlično stanje prednjih i sadnjih sedišta, kao i komandna tabla sa donjom pregradom i radio aparatom.

Ovakvo stanje zaslužuje nešto višu cenu, a da li je ona adekvatna i u skladu sa mogućnostima tržišta ili pojedinaca, pokazaće vreme i zainteresovani kupci. Ako ste i vi među njima, svratite na stranicu oglasa po kontakt podatke.

Cena: 7.200€

Izvor: www.njuskalo.hr

0 Comments