fbpx
Menu & Search

1969. Fiat 124 Coupé – UPIT

1969. Fiat 124 Coupé – UPIT

Alfa Romeo 1900SS i 2500CC, Lancia Aurelia, Karmann Ghia…samo su neki od automobila na kojima je primenjen dizajn kreatora Fiata 124 Coupé, čuvenog Marija Boana. Ovaj auto je nastao u duhu trodelnog nočbek pristupa dizajnu, koji se recimo viđa i kod mnogo poznatijeg Ford Mustanga, dok je pri samoj izradi korišćeno što je više delova bilo moguće sa limuzine istoimenog modela.

http://www.youtube.com/watch?v=4wlJAB90vgA

Tokom osam godina proizvodnje, vršene su učestale promene u raznim segmentima ovog automobila, pa je tako 113.000 AC, 98.000 BC i oko 75.000 CC Coupéa stvoreno u prilično individualnom ruhu. Kako se menjao izgled, tako je, kroz pomenute A-B-C verzije, evoluirao i motor. Počevši u modelu AC sa 1438 kubika, rastao je preko 1608 kod BC, sve do 1756 kubnih centimetara kod modela CC, dok su, osim nekih početnih varijanti četvorostepenog menjača u veriziji AC, svi ostali nosili petostepeni.

BC verzija koju smo pronašli na oglasima u Sloveniji po spoljašnosti deluje kao da su joj svi originalni delovi na broju, među kojima su i stop svetla originalno korišćena na Lamborghini Jarami. Doduše, originalni delovi ne znače i originalno stanje, te novog vlasnika čekaju radovi na njegovoj restauraciji. Iako je u opisu oglasa naznačeno da je bez motora, nadamo se da pominjanje njegove snage u specifikaciji oglasa znači da je on samo izvađen, ali i dalje prisutan u vlasništvu prodavca. No, najbolje bi bilo da to proverite, makar jednim telefonskim pozivom.

Ukoliko ste zainteresovani, detalje oglasa pogledajte ovde.

Cena: Kontakt

Izvor: www.avto.net

0 Comments