fbpx
Menu & Search

1970. Renault 8 – 2.000€

1970. Renault 8 – 2.000€

Kada smo na makedonskim oglasnim stranicama pronašli Renault R10 u nezvaničnim Gordini bojama, to je bio dobar povod da kažemo nešto više kako o njemu, tako i o modelu R8. Ono što bismo mogli da dodamo za ovaj automobil godine, kako ga je 1963. proglasio australijski Wheel magazin, je činjenica da je model 8 bio prvi serijski proizvođena limuzina koja je dolazila sa disk kočnicama na sva četiri točka.

Za razliku od modela 10, Osmica je zvanično pravljena u Gordini verziji i prepoznatljivoj šemi boja, i pritom je zaradila dva dodatna prednja fara, a motori su joj povećani na 1255 kubnih cm i 100 konjskih snaga. Za one sa nešto manjim apetitima kada su takve performanse u pitanju, a koji opet nisu želeli običnu varijantu, tu je bio takođe poznati Renault 8 Major sa 1108 kubika i 50 konja.

Na prostorima nekadašnje Jugoslavije, Renault 8 je bio često viđan automobil, pre svega jer se pored bratskog modela 4, proizvodio u ljubljanskom Litostroju. Pomenuta Gordini verzija nije zaobišla ni naše trkačke prostore, pa tako ni upravljačko umeće čuvenog Jovice Palikovića, za koga važi da je bio jedan od najkompletnijih vozača bivše države.

Ukoliko želite da za pristojan novac nabavite dizajnerski autenitčan francuski automobil tog vremena, znajte da za to postoji odlična prilika ako skoknete do Slovenije. Jedan u veoma lepom stanju i sa samo 63.000 km na satu za ostale informacije očekuje vaš poziv njegovom prodavcu!

Ukoliko ste zainteresovani, detalje oglasa pogledajte ovde.

Cena: 2.000€

Izvor: www.avto.net

0 Comments