fbpx
Menu & Search

1969. – 1980. Mini Clubman Estate – 3.669€

1969. – 1980. Mini Clubman Estate – 3.669€

Druga polovina pedesetih godina prošlog veka donela je revoluciju u motorizaciji uskih evropskih ulica i tesnih parking mesta. Fiat 500, kao jedan od najsvetlijih primera takvih automobila, nije ostao usamljen. Britanski BMC je, kao što svi već znate, putem svog Minija koji se pojavio ubrzo kasnije, takođe osvojio kako ulice, tako i srca kupaca. O klasičnom Miniju smo već pisali, kako za jedan oglas, tako i za Aleksandrov Stripey LE 1000.

Ne samo da je Fiat ubrzo shvatio da putem tako malog automobila može da ponudi i verziju koja će zadovoljiti i nešto veće apetite u jedva većim gabaritima, o čemu smo takođe skoro pisali, već je i Mini tokom 1960. godine kroz veoma sličan poduhvat, tržištu predstavio i modele Morris Mini Traveller i Countryman. Od početka proizvodnje pomenute karavan vezije, prošlo je punih devet godina dok svetlost dana nije ugledala druga Estate verzija, kroz Mini Clubman iteraciju. Do 1980. godine, spravljeno je nepunih 200.000 komada ovog Minija sa četvrtastijim zadnjim gornjim delom, ali i sa manje oblim frontalnim delom koji je restilizovan u odnosu na klasičnu varijantu, a nalazi se i na 1275GT modelima.

http://www.youtube.com/watch?v=Pq79IGYxpB8

Ako ste među onima čije srce brže kuca za pokolenjima britanske auto industrije, ili vam se Fiat 500 Giardinera sa motorom pozadi ne sviđa kao Minijev pandan, na hrvatskom automobilskom oglasnom području, pronašli smo upravo jedan Mini raritet. U ispravnom voznom stanju sa motorom od 1300 kubika, jedan Mini Clubman Estate u plavoj metalik farbi i pristojnom limarijom, očekuje vaš poziv na telefon koji je naznačen u prilogu. Automobil se nalazi u Zadru i osiguran je do aprila 2014. godine.

Ukoliko ste zainteresovani, detalje oglasa pogledajte ovde.

Cena: 3.669€

Izvor: www.njuskalo.hr
Izvor dve fotografije: www.autowp.ru

0 Comments