fbpx
Menu & Search

1973. Zastava 620B – Dogovor

1973. Zastava 620B – Dogovor

Mali dostavni kamion Fiat 615, ugledao je svetlost dana daleke 1951. godine kada je odmenio svog predratnog prethodnika 1100ELR. U Fiatu je proizvođena isključivo verzija sa dvoja vrata gde je pravljen do 1965. godine, dok su domaći pogoni Crvene Zastave od početka šezdesetih pa sve do prve polovine sedamdesetih, izrađivali kako kraću, tako i verziju sa četvora vrata. U odnosu na 615, model 620 je uvećanjem ukupne dužine za 30 cm i moguće nosivosti na 2 tone izašao iz B kategorije vozila, dok je njegova verzija sa četvoro vrata zadržala istu dužinu i međuosovinsko rastojanje, s tim što mu je tovarni prostor smanjen na uštrb dodatnog reda sedišta iza vozača i suvozača. Ovakav kamion je učestalo korišćen u javnim komunalnim firmama nekadašnje države, a kultnom statusu doprinosi i pojavljivanje u serijalu spotova Bijelog Dugmeta sa istoimenog albuma, kao i u seriji Kamiondžije.

Koristeći mahom originalne delove, jedna dostavna Zastava 620B iz Posušja u Zapadnoj Hercegovini, u potpunosti je restaurirana i prefarbana u atipičnu žutu boju. Prodavac ovog kamiona navodi da je on ujedno i prvi vlasnik, a da se vozilo posle restauracije nalazi u odličnom stanju. Fotografije date na uvid govore u prilog tome, a mi kao i uvek kada su u pitanju ovako simpatična komercijalna vozila, dodajemo da se radi o prilici da uz dobro brendiranje, dobijete sjajnu pokretnu reklamu za svoju firmu. Cena nam nije poznata, ali vi je lako možete saznati odlaskom na stranicu oglasa i kontaktiranjem prodavca.

Cena: Dogovor

Izvor: www.pik.ba

1 Comment

  1. Ivan Pšajd
    9 godina ago

    Zdravo! Trebam pomoč, obnavljam zastavu 620B i trabao bi tjesnila za stakla na kabini i vratima. Molim, ako mi možete kako pomoči. Molim za odgovor.
    Ivan Pšajd