fbpx
Menu & Search

1977. Citroën GS Pallas – Dogovor

1977. Citroën GS Pallas – Dogovor

Evropski automobil godine za 1971. zamišljen je kao model koji će premostiti ogromnu razliku između Citroënovog revolucionarnog modela DS i neobičnih, ali jako jednostavnih 2CV i Amija. Pozajmivši pojedina tehnička rešenja od DS, među kojima je najpoznatije hidraulično vešanje, Citroën GS je bio najnapredniji automobil u svojoj klasi, i kao takav, bio je najprodavaniji Citroënov model sa 1.896.742 prodata primerka, dok je njegova evolucija, GSA, proizvedena u još 576.757 primeraka.

Citroën GS je danas jedan od najpotcenjenijih klasika ove kompanije, budući da pruža izuzetno udobnu vožnju uz relativno niske troškove održavanja, a sve upakovano u jedinstveno dizajniranu karoseriju i enterijer. Kako su sklapani u CIMOS-u, Citroëni GS su često prisutni na regionalnim stranicama, ali ne i u Pallas opremi, što je slučaj sa ovim GS-om iz Beograda. Fotografije otkrivaju garažiran i odlično očuvan automobil u boji slonove kosti sa karakterističnim hromiranim lajsnama oko prozora. Jedan od najzanimljivijih delova opreme ovog primerka jeste šiber, opcija koja se retko viđa na GS-ovima. Enterijer je u komplementarnim braon tonovima, sa braon kontrolnom tablom i oplatama vrata, te krem sedištima pod presvlakama. Motorni prostor je uredan i čist, sa rezervnom gumom, a pod haubom je standardni bokser od 1.2l sa 180.000 kilometara na satu. Uz ovaj automobil, prodavac takođe daje još jedan GS sa velikim brojem upotrebljivih delova. Kako cena nije poznata, teško je reći da li je ovaj automobil zaista toliko dobra kupovina, ali sudeći samo po stanju, ovo je GS koji se ne propušta.

Dok automobil ne bude prodat, originalni oglasi kontakt podatke prodavca možete pronaći na polovniautomobili.com

Cena: Dogovor

2 Comments

  1. Buduci GSovac
    6 godina ago

    Kolika je realna cena za GS-a u ocuvanom stanju, kome treba pretresti mehaniku, u Srbiji? Hvala unapred.

    • 6 godina ago

      Nezahvalno je procenjivati bilo koji automobil na neviđeno jer stanja limarije, enterijera, mehanike i motora mogu ozbiljno da variraju od primerka do primerka, što je pogotovo slučaj sa GS-om kome je svaki od tih aspekata pipav. Tu su naravno i trim razlike od najprestižnije Pallas verzije, preko Cluba sve do Super varijante, tako da jedino što zasigurno može da se kaže da automobil vredi onoliko koliko je neko za njega spreman da plati 🙂