fbpx
Menu & Search

1977. Innocenti Mini 120L – 3.000€

1977. Innocenti Mini 120L – 3.000€

BLMC-ov otkup fabrike Innocenti iznedrio je dva prepoznatljiva proizvoda. Prvi je bio klasičan Mini sa karakterističnim italijanskim detaljima, dok je drugi viziju Aleksa Isigonisa smestio u modernu školjku čiji je dizajn potpisao Nučio Bertone. U početku, postojali su planovi da novi Mini u potpunosti zameni stari, ali se od toga ubrzo i odustalo. Innocenti Mini je predstavljen u Torinu 1974. godine, a prodavao se do 1982. Tokom 1976. BLMC je bankrotirao, a Innocenti je otišao u ruke De Tomasu, što je iznedrilo jedan od najintrigantnijih italijanskih hot hatcheva, Innocenti de Tomaso. Motori koji su pokretali prvu generaciju Innocenti Minija bili su BMC-ovi 998cm³ i 1275cm³ četvorocilindrični agregati, dok je druga generacija, proizvođena od 1982. do 1993. godine u sebi imala Daihatsu motore sa dva i tri cilindra.

Innocenti Mini 120L
www.autowp.ru

Zbog svoje niske cene, relativno bogate opreme i dobrog kvaliteta izrade, Innocenti Mini je osim Italije odlično prodavan i u okolnim zemljama. Iako ih u bivšoj Jugoslaviji nije bilo toliko, poneki primerak se pojavi na oglasima. Danas izdvajamo jedan iz mesta Sveta Nedelja kod Zagreba. U pitanju je verzija 120L, sa motorom od 1.275cm³, 65 konjskih snaga i 96.000 pređenih kilometara. Na početku, ono što unosi zabunu u godište ovog automobila je BLMC značka na prednjem krilu, koja se nije nalazila na modelima posle 1976. godine, mada verujemo da je u pitanju tek  Karoserija ovog mališana izgleda odlično, bez ikakvih mana, dok su njegovi hromirani branici ravni i sjajni. Dok se na fotografijama vide neoriginalne, ali dobre felne, njegov prvi vlasnik navodi da uz auto idu i originalni točkovi. Takođe, još jedno odstupanje od originalnog izgleda ogleda se u cevi auspuha šireg prečnika. Motorni prostor je čist i uredan, sa agregatom koji je dobro poznat svakom zaljubljeniku u Minije, dok fotografija enterijera nažalost nema. Bez fotografija unutrašnjosti, teško je prosuditi o stanju ovog automobila, ali sudeći po stanju karoserije, u pitanju je čuvan automobil.

Sve dok ne bude prodat, originalni oglas za ovaj automobil sa kontakt podacima vlasnika pogledajte na sajtu njuskalo.hr.

Cena: 3.000€

0 Comments