fbpx
Menu & Search

1978. Lancia Gamma Coupe – 2.900€

1978. Lancia Gamma Coupe – 2.900€

Prazninu koja je ostala u onom luksuznijem segmentu kompanije Lancia, nakon što je model Flavia prestao da se proizvodi, popunio je model Gamma. Slova grčkog alfabeta u nazivima modela su bila česta do 1945. godine, ali i nakon preuzimanja ovog brenda od strane Fiata i izlaskom modela Beta 1971. godine. Budući da je nasledila neke tehničke elemente od Bete, logičan sled je bilo upravo ovo ime.

Dve varijante karoserije su bile u opticaju, te je fastback limuzina bez hečbek prtljažnog poklopca pod nazivom Berlina, proizvedena u 15.272 primeraka, dok je Coupe verzija, sišla sa pokretne trake tek u 6.790 komada.

Na žalost svih ljubitelja ovog brenda, čak ni potpis čuvenog Pininfarine na dizajnu karoserije modela Gamma, nije spasio Lanciu od loše reputacije izazvane problemima sa motorom i upravljanjem koji su kasnije koliko-toliko sanirani. Osim standardnog 2.5 motora, italijanski zakon po kojem se vozila sa više 2000 kubika oporezuju mnogo više od onih ispod, naterao je Lanciu da se prilagodi i sa slabijom varijantom do granice pomenutog ograničenja kubikaže, kakav se upravo nalazi u modelu koji smo pronašli na oglasima.

Iako se prodaje u Hrvatskoj, ovaj automobil ima slovenačke papire. Njegov vlasnik sa kontakt podacima iz Ljubljane, kaže da je automobil u odličnom stanju i bez prisustva korozije. Ako ste spremni da se pozabavite potencijalnim kvarovima na motoru, ovaj automobil će vas za manje od 3.000 evra, nagraditi sjajnim dizajnom i  sigurni  smo, neponovljivim osećajem i duhom nekadašnjih vremena, standardnim za sve italijanske klasike.

Ukoliko ste zainteresovani, detalje oglasa pogledajte ovde.

Cena: 2.900€

Izvor: www.njuskalo.hr

0 Comments