fbpx
Menu & Search

1982. Volvo 245 GL Kombi – 2.970€

1982. Volvo 245 GL Kombi – 2.970€

Kada zbog spoljašnjeg dizajna jedan automobil dobije nadimke poput Leteća cigla ili Švedski tenk, onda vam je jasno da iza toga ne stoji previše estetskih komplimenata. Izgled koji je lako mogao da bude proizvod igranja sa Lego kockama zapravo iza sebe ima poznatog dizajnera Jana Vilsgarda koji pored upravo ocrnjenog modela Serije 200, stoji i iza brojnih drugih modela kompanije Volvo, uključujući i prelepi Amazon. Međutim, isti taj izgled automobila je kupcima nedvosmisleno govorio nešto mnogo bitnije što su želeli da čuju – bezbednost i sigurnost. Izrastao je iz prethodne Serije 100 i proizvođen čitavih devetnaest godina kao limuzina sa četvora vrata, karavan, pa čak i kao kupe iza čijeg ulepšavanja ovog automobila je stao italijanski Bertone. Pored bezbednosti, pouzdanosti i udobnosti, Volvo serije 200 je bio i solidno ekonomičan ukoliko je upakovan sa nekim od standardnih motora, ali bili dostupni i oni sa turbodizel ili V6 agregatom.

www.autowp.ru

Današnji odabir automobila sa regionalnih oglasa vraća nas na Bosnu i Hercegovinu, odnosno na Gradišku u Republici Srpskoj gde smo pronašli jedan Volvo 245 GL u karavan izvedbi. Radi se o primerku sa 2.2L motorom koji je do danas prešao oko 155.000 kilometara i posle svega se nalazi u sjajnom stanju. Prodavčev opis navodi da je vozilo napravljeno 1982. godine, da poseduje servo upravljač, auto kuku, krovni nosač, kao i da je na njemu sve originalno i bez trunke korozije, odnosno registrovano i potpuno ispravno. Sve ovo je u potpunom skladu sa onim što možemo videti na priloženim fotografijama koje otkrivaju fenomenalno očuvan auto. Metalik bordo boja je maltene perfektna kao i sama limarija, a sve to prati i odlično stanje svih ostalih spoljašnjih delova. Levi far izgleda primetno bolje od desnog pa postoji mogućnost da je menjan, te bi trebalo proveriti da li je automobil udaran sa te strane. Enterijer je perfektan i čist sa jedva primetnim tragovima korišćenja što važi i za motorni prostor. Sve u svemu, svi koji su u potrazi za karavanom među klasicima teško da će naći bolje vozilo od ovog.

Dok automobil ne bude prodat, originalni oglas sa kontakt podacima prodavca možete videti na olx.ba.

Cena: 2.970€

1 Comment

  1. 7 godina ago

    Serija 200 nije fabrički dolazila sa turbodiesel motorom, samo atmosferskim dizelom. Tek od serije 700 kreću turbo i turbo intercooler varijante tih dizela.
    Takođe, V6 je bio rezervisan samo za 262/264 modele, ne 240.

    Još jedna stvar…2.2 motor nije postojao. 2.1 jeste, ali 1982. godina kao što je ovaj bi najvjerovatnije imala 2.0 ili 2.3 motor. Auto sa oglasa se, inače, prodavao u Kozarskoj Dubici par godina prije pojave ovog oglasa, za nekih 600€, potpuno matirao i prljav, biće da je neko uložio 2300€ u poliranje i pranje te ga podaje iz čistog altruizma i baš je čudo što ga do sada nije prodao, budući da je Volvo izuzetno cijenjen i poželjan auto na našim prostorima.

    Oh, wait…