fbpx
Menu & Search

5. Zastava Summer Car Show 2016.

5. Zastava Summer Car Show 2016.

U nedelju 14. avgusta u Donjem Milanovcu održan je peti po redu Zastava Summer Car Show. Na parkingu luke Donji Milanovac okupilo se 50 automobila proizvedenih u nekadašnjem kragujevačkom gigantu. Pored automobila iz Srbije, bili su prisutni gosti iz inostranstva, kao i iz bivših jugoslovenskih republika.

Tokom skupa bio je organizovan izbor najlepših automobila u klasi:

Zastava 101-128

  1. mesto Danijel Dokić
  2. mesto Nikola Stojisavljević
  3. mesto Miloš Lasković

Yugo

  1. mesto Ivan Ivanović
  2. mesto Filip Papić
  3. mesto Vladimir Jelić

Fića

  1. mesto Milan Dimitrijević
  2. mesto Darko Marković
  3. mesto Ivan Jović

Počasna nagrada pripala je Sebastijanu Galičiću iz Osijeka koji je prisustvovao skupu sa svojom Zastavom 101 Lux iz 1978. godine. Najduži put do skupa prešao je Damir Horvat iz Slovenije, koji je sa svojim Mediteranom iz 1980. godine prešao put od preko 700 km u jednom pravcu da bi prisustvovao skupu.

Skup je krasilo dobro druženje upotpunjeno razmenom delova i iskustava u održavanju, kao i muzikom koju je puštao DJ Miloš Blagojević iz Donjeg Milanovca, a okupljanje je ličnim prisustvom potpomogao potpredsednik opštine Majdanpek, gospodin Srećko Nikolić.

Organizator skupa Danijel Dokić, već sada najavljuje organizaciju VI Zastava Summer car show 2017. godine i poziva ljubitelje Zastave da se okupe u još većem broju, a predstavnici Zastava Fan Cluba i Zastava 101 Kluba najavljuju da ovo nije poslednje okupljanje ovog karaktera u 2016. godini.

Autor teksta: Novica Marković
Autor fotografija: Danijel Dokić

0 Comments