fbpx
Menu & Search

Dva takta Istočne Nemačke

Dva takta Istočne Nemačke

Izgoreli, na ivici dehidratacije i razočarani zbog peha koji je naš favorit u klasi Mali N doživeo na samo tri kruga do kraja, po završetku trka smo se sa našim domaćinima Urošem, Vukašinom i Vladom zaputili na drugu stranu Varadinskog mosta. Usput smo iskusili nešto što smo mislili da se nikada neće dogoditi. Bila je to nesnosna saobraćajna gužva u Novom Sadu, direktna posledica posećenosti na Mišeluku. Put nas je posle mnogo čekanja i kratkog predaha ponovo vodio na desnu obalu Dunava, u Sremsku Kamenicu. U podnožju Fruške gore nas je čekao jedan Wartburg, ali to nije bila ona limuzina na koju bi svako, uključujući i dr Popa i ekipu pomislio.

Ulaz u dvorište Srđanovog idiličnog doma čuvala je Volga M-21 prekrivena ciradom. Wartburg 312 je stajao u garaži, a potrebe za stražom nije bilo, jer su po svežoj travi trčale samo mačke i psi. Srđan je upalio automobil bez ikakve muke, a prepoznatljivi zvuk dvotaktnog motora je odjekivao garažom. Posle kratke turneje garažom, do plafona ispunjenom delovima i automobilijom, u dvorištu smo, uz domaću pitu sa višnjama razgovarali o Wartburgu. „Bio sam u Nemačkoj i hteo da uzimam neki auto da se zanimam kada se vratim“, počeo je Srđan, „Bilo je to 2003. godine. Prijatelj je taj auto gledao dve-tri godine pre, pa sam sa njim išao u kupovinu. Bio je kompletan, ali prevrtan na krov i sa štop svetlima od Lade karavana.“

Tokom dvogodišnje restauracije, Srđan je obnovio nikleraj, vratio Wartburgu njegove stop lampe, ali i proverio glasine o prvom vlasniku njegovog automobila. Kada je došao red na farbanje, majstor mu je potvrdio da je prvi vlasnik automobila bio general Kosta Nađ. Naime, dok je automobil još bio kod generala, njega je udario traktor, a farbu mu je obnavljao isti majstor. Do prelaska u Srđanove ruke, on je bio u vrlo čestoj krem boji, dok ga sada krasi znatno zanimljiviija kombinacija boja.

Što se mehanike i održavanja tiče, istočnonemački komunizam je imao i svojih prednosti — Srđanov Wartburg je mehanički isti kao 353, što znači da su delovi i dalje laki za nabavku i prilično jeftini, a za sve specifične delove, tu je Ebay. Za devet godina koliko se model 311 proizvodio, na ulice je izašlo preko trista hiljada primeraka, a Srđanov 312 je bio prelazni model. Proizvođen je između 1965. i 1967. godine i dizajnerski je isti kao 311, ali sa nezavisnim vešanjem i već pomenutom mehanikom sa 353. Od naknadnih modifikacija, Srđan je elektriku prebacio sa 6V na 12V, sa alnaserom koji je i dalje 6.

Tokom nepune decenije na putu, Srđan je u svom Wartburgu obilazi skupove širom Srbije, te ćete ga u narednom periodu gotovo sigurno viđati na gradskim trgovima. Dok se njegovi naslednici hrabro drže u svakodnevnoj upotrebi, Wartburg 311 i 312 je potpuno iščezao sa ulica, a Srđanov automobil prkosi svima koji su jedva čekali da zamene ovaj klasik za bilo koji automobil koji su sebi mogli da priušte. Želja za čuvanjem autsajdera automobilske istorije je pravi znak ljubavi prema oldtajmerima, te smo zbog toga uživali u prilici da se susretnemo sa Srđanom i njegovim Wartburgom i nadamo se da će njegova Volga u što bližoj budućnosti svratiti na naše stranice!

Autor teksta: Đorđe Sugaris
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments