fbpx
Menu & Search

1960. Wartburg 311 – 2.500€

1960. Wartburg 311 – 2.500€

Pre mnogo poznatijeg, nadaleko i naširoko opevanog i pre svega kockastog modela 353, VEB Automobilwerk Eisenach je od 1956. do 1965. godine proizvodio Wartburg 311. Ovaj model blagih, oblih linija započeo je život u bivšoj fabrici BMW-a kao evolucija modela IFA F9, istočnonemačke verzije DKW-a F9, automobila čiju je masovnu proizvodnju zaustavio drugi svetski rat. Novi automobil je svoje ime dobio po prvom modelu proizvedenom u matičnoj fabrici još davne 1898. godine, a naziv 311 je preuzet iz BMW-ove nomenklature — u Ajzenahu su proizvođeni BMW-i čiji su nazivi počinjali cifrom 3. Wartburg 311 je bio proizvođen u svim varijacijama karoserije: kao limuzina, kupe, karavan, pikap, pa čak i kabriolet!

Wartburg 311 je na ovim prostorima znatno ređi od svog naslednika, a mi smo pre godinu i po dana imali priliku da vam predstavimo jedan primerak. Danas, još jedan Wartburg 311, ali u znatno lošijem stanju, stiže iz Kraljeva. Na prvi pogled, reklo bi se da je u pitanju prekinut projekat. Naime, limarija deluje sređeno, farba sveže, veći deo hromiranih ukrasa je na mestu, ali ceo prednji kraj automobila nedostaje. Kako vlasnik navodi, motora takođe nema, što nije preveliki problem budući da se gotovo isti, ali blago unapređen dvotaktni trocilindrični motor nalazi u modelu 353. Enterijer je takođe obnavljan, ali nezavršen, što je još jedna od stavki koje čekaju potencijalnog novog vlasnika. Sa svime u vidu, zaključujemo da je cena ovog Wartburga bliska evropskoj za kompletan automobil u sličnom stanju, ali da uz njenu korekciju automobil vredi kupiti i dovršiti započet posao.

Sve dok ne bude prodat, originalni oglas za ovaj automobil sa kontakt podacima vlasnika pogledajte na sajtu polovniautomobili.com

Cena: 2.500€

0 Comments