fbpx
Menu & Search

Grad na dva točka (VIDEO)

Grad na dva točka (VIDEO)

Multimedijalnu umetnicu Marijanu Đorđević Obradović verovatno pamtite po emisiji Moljac, a mi smo prošlog leta saznali više o njenoj beloj Vespi PX125 Ultima, drugoj zvezdi sa TV ekrana i nezaobilaznom elementu svake epizode. Tom prilikom, razgovarali smo o njenim drugim radovima, poput kratkometražnih filmova, Trudnoća na točkovima i Grad na dva točka. Premijerno prikazan 12. maja 2014. godine i praćen istoimenom izložbom slika i fotografija, Grad na dva točka je ostvarenje koje u svojih osamnaest minuta obrađuje teme radosti i izazova života.

Suncem okupani Beograd i Zemun podloga su za Marijanino viđenje porodice i prijateljstva ličnih i društvenih promena. Sloboda koju pružaju dva točka istovremeno je nestabilna, ali neodoljiva, baš kao i vožnja beogradskim ulicama u sumrak zajedno sa WRE ekipom. Sa druge strane, majčinstvo i roditeljska ljubav su nepresušn izvor radosti i stabilnosti, bez obzira na poteškoće i prepreke koje su pred svima nama. Sa tim u vidu, Marijanin film je istovremeno oda mirnijim prošlim vremenima i turbulentnoj, ali lepoj današnjici u kojoj je moguće uživati uz prave ljude pored sebe.

Marijanin film će vas svojim vedrim kadrovima i odličnom muzikom svakako prenuti iz zimskog sna, ali i podsetiti da je radost života tu za svakoga ko dovoljno želi da je nađe. Lepota je svuda oko nas, u porodici, deci, prijateljima, pa čak i našim starim, metalnim ljubimcima.

0 Comments