fbpx
Menu & Search

Seos Africa u velikoj tropskoj avanturi

Seos Africa u velikoj tropskoj avanturi

Legendarni Dakar reli ostavio je neizbrisivo duhovno nasleđe avanturističkih vožnji kroz Afriku. Zahtevna ruta i ozbiljna organizacija opredelili su ga isključivo za profesionalne timove, te je običnom zaljubljeniku ostao nedostižan sve do pojave amaterskog relija Budimpešta – Bamako! Iako start nije u Parizu, niti je cilj u Dakaru, iskustvo i duh ovakvih avantura ostali su nepromenjeni.

Ova navigaciona trka kroz Evropu do Afrike otvorena je za sve koji se ne boje izazova koji svakako nisu mali. Ne postoje spasilački helikopteri, kamioni za šlep, prevodioci, advokati ili turistički vodiči. Svaki učesnik mora da se osloni na svoju sreću, resurse i sposobnosti, ali sve to nije uplašilo naše prijatelje iz Maribora!

Timi, Rok i Blaž saznali su za ovaj reli od prijatelja koji su na njemu već učestvovali, a obzirom da su i sami potvrđeni avanturisti, NE nije postojalo kao opcija. Ranije dugoprugaške vožnje, starim Mercedesom do Švedske ili Fićom, BMWom 2002 i Mercedesom W114 širom nekadašnje Jugoslavije donelo im je dosta iskustva ali i želje za novim avanturama. Sigurni u sebe, prvo su se prijavili, a tek onda počeli da razmišljaju kojim vozilom bi mogli da učestvuju.

Tada su naišli na Mercedes-Benz 406D iz 1969. godine, kombi koji je po inicijalnoj ideji trebalo da bude osposobljen da završi reli i nakon toga bude prodat u Africi. Međutim kako su radovi odmicali, ambicije su napredovale do toga da ipak njime žele da se vrate u Sloveniju, što je podrazumevalo da vozilo mora da bude potpuno sređeno i spremno, da bi ujedno ostalo dostupno i za neke buduće avanture, makar one bile i vikend kampovanja.

Svi su podjednako bili uključeni u ovaj projekat, jer pored prijateljstva, od ranije poseduju oldtajmer automobile na kojima su ispekli dovoljno iskustva. Obnova kombija nije tekla brzo iako su se tome potajno nadali, ali je ipak ostavila dovoljno vremena za vožnju i testiranje. Nakon kupovine, kombi je bio u dobrom tehničkom stanju. Jedino je od ranije isečeni krov uzrokovao da se voda godinama slivala niz panele bočnih zidova, te su korekciji toga morali ozbiljno da se posvete. Korozije na ostatku vozila nije bilo previše, uglavnom na očekivanim mestima za ovaj model.

Najveći kreativni izazov bila je adaptacija i reorganizacija prostora tako da sve njihove potrebe tokom vožnje između etapa, ali i za prenoćišta, budu zadovoljene. Zamenjene su i unapređene instalacije, pa je tako kombi dobio novu rasvetu, USB utičnice i prateću opremu. Vodovodni deo koji je ugrađen 1978. godine je takođe doveden u stanje novog, a da ne govorimo o kompletnom servisu motora, ležajeva i kočionog sistema. Svemu su pristupali tako da pronađu kompromis sređivanja potrebnog za nastupajuću avanturu i onoga što će ih kasnije čekati za redovnu upotrebu.

Afrička tema sa primesama detalja Štajerske i dodatog slona koji implicira snagu, veličinu i robusnost njihovog vozila bili su glavni motivi Timija, Roka i Blaža kada su osmišljavali ime i logotip njihovog tima. Ako izuzmemo brojne sponzorske nalepnice, čak i tamno siva boja asocira na najvećeg kopnenog sisara na svetu i simbol Afrike.

Nakon godinu dana priprema, ovaj trojac se upravo ovih dana upustio u šesnaestodnevnu avanturu. Od starta u Budimpešti očekuje ih trodnevni maraton kroz Sloveniju i Italiju, te će putem Azurne obale stići do Gibraltara gde se ukrcavaju na trajekt za afrički kontinent. Ova ruta od oko 9.000 kilometara se kasnije nastavlja kroz Maroko, Mauritaniju, Senegal i Gvineju sve do krajnjeg odredišta u Sijeri Leone. Između etapa organizovana su prenoćišta, a ukoliko do njih neko ne uspe da stigne zbog kvara ili bilo kog drugog problema, ostaje prepušten samom sebi.

Nadamo se da ovo neće biti slučaj za SEOS Africa ekipu, te da će uspešan završetak relija krunisati povratkom i slavljem u Sloveniji! Njihove avanture pratite na zvaničnim Fejsbuk i Instagram stranicama!

Hvala Seos Africa timu na intervjuu i fotografijama!

0 Comments