fbpx
Menu & Search

Tajno restauriran za 60 sati – VIDEO

Tajno restauriran za 60 sati – VIDEO

Šta automobile čini živim i posebnim? Posmatrano sa strane čiste fizike, hemije i termodinamike to je benzin. Sa legalne, to su broj šasije i motora. Ipak, mi ćemo uvek reći da su glavni faktor ljudi.

Automobili dobijaju dušu svojih vlasnika, suvozača i majstora, te svih koji su oblikovali taj komad metala u jedno iskustvo i posebno putovanje čiji se rezultat ne očitava na kilometar satu. Zato automobili tek uz ljude u njima čine nasleđe.  Do sada, naši novogodišnji specijali su u centar pažnje stavljali najređe, istorijski najvrednije i najposebnije automobile koje smo uspeli da pronademo. Ovog puta, specijal posvećujemo ljudima, jednoj velikoj familiji i pravim prijateljima.

 

Tajno preuzimanje Minija

Naneta i njegovog Minija upoznali ste kao Diskretnog šmekera, u priči koja u svojoj srži ima ljubav — ljubav prema slobodi, vožnji i na samom koncu ljubav prema Miniju kao ideji, automobilu i životnom saputniku. Beskrajno velikog srca i vedrog duha, Nane je istaknuti član porodice zvane Mini Klub Srbije, te veliki drug i prijatelj mnogih ljudi sa kojima deli svoju strast. Igrom slučaja, Nane je ove jeseni morao da ode na tronedeljno služenje vojnog roka, a samo par dana pred zakazani ispraćaj, Mini je završio u bankini. Zadnji desni točak je savijen, kao i zadnje levo krilo, a strahovalo se da je i šasija pretrpela štetu. Nanetova Mini familija odmah se okupila i konspirativno odlučila da se tokom njegovog odsustva Mini dovede u stanje u kom je bio pre nemilog događaja. Ne znajući stepen štete članovi kluba su odmah otpočeli da se raspituju za dostupnost i cene zadnje šasije. Istovremeno, pozvali su Filipa, zamolivši ga da douputuje iz Podgorice i upotrebi svoja limarsko mehaničarska znanja u ovom instant projektu, što je on oberučke prihvatio. Predsednik Mini Kluba Srbije Vladimir Kovačević uspeo je od Naneta da uzme ključeve od auta sa izgovorom da će tokom njegovog odsustva pogledati šta se sve na auto desilo. Žurka u nedelju je prošla sjajno i Nane nije ništa posumnjao te je nakon njegovog odlaska u vojsku u ponedeljak. U početku, povela se diskusija da li je projekat uopšte moguć. Svi smo gledali emisije u kojima se čuda dešavaju, ali i objašnjenja koja demantuju takve mitove i razotkrivaju magiju televizije. Ipak, kada radove pokreće čista ljubav prema velikom prijatelju, svako čudo je ostvarivo.

Filip i njegova Marina stigli su već u utorak. Istovremeno, od Nanetovog kuma Manje je stigla informacija da će on već u petak biti u Beogradu na slobodnom vikendu, na šta niko nije računao. To je u praksi značilo da umesto roka od tri nedelje, Mini sada mora da bude završen za nepuna tri dana. Dejan i Gagi su po ranijem dogovoru ustupili svoj Dexter servis u Resniku, sav alat i ličnu pomoć da se ovaj projekat završi, s tim što su pod novonastalim okolnostima radovi morali da otpočnu već u sredu ranom zorom. U sedam ujutru, pod stručnom palicom Filipa, tojest Živadina Majstorovića, naizgled nemogući projekat je počeo da se ostvaruje. Već oko podne korigovana je limarija stradala usled nedavnog udarca, ali su dubljim pregledom automobila Živadin, Vladimir, Marko i Igor konstatovali da je neophodno popraviti i sve probleme koji su ostali nakon prethodne restauracije. To je trenutak kad su shvatili da će ceo auto morati da se pregleda, poprave sve mane, te ceo auto ofarba i sklopi.

Sve to je nateralo Živadina i ekipu da radovi potraju dvadeset četiri sata u kontinuitetu. Uz par sati sna, isti su nastavljeni u četvrtak. Nanetovi i prijatelji MKS su sve vreme bili prisutni, i pomagali koliko je ko mogao. Oštećenu felnu desnog točka u jednom danu sredio je Ika Barbulj zahvaljujući Vespašu Marku Dimitrijeviću koji je tu popravku organizovao. Dejan iz servisa sredio je rame desnog točka dok su drugi šmirglali ostatke gita i pripreme za farbanje koja je bila zakazana za noć između četvrtka i petka. U međuvremenu je i Nanetov otac kod kuće pronašao nove štop lampe za Mini Mk2 koje je Nane dugo nameravao da stavi i doneo ih da budu montirane. Naravno, i on je proveo sve vreme u servisu pružajući neophodu podršku. Nakon svih priprema farbanje je otpočelo u petak u četiri ujutru nakon čega su svi otišli na zasluženi odmor, dok su malo kasnije nekolicina najsvežijih i iskusni Ljuba Baletan prionuli na sklapanje auta. Nanetov povratak zakazan je za taj dan poslepodne, te je prvobitna ideja bila da mu se Mini preda uveče, međutim ubrzo su svi shvatili da automobil treba da se sklopi kako treba, te da to verovatno neće biti moguće.

Iznenađenje!

Predaja je zato zakazana za subotu ujutru u garaži MKS gde je Nane došao ne sumnjajući ništa, čak se ni ne pitajući gde mu je auto i zašto nije ispred njegove zgrade, a ni u klubu. Film pred vama premijerno je prikazan tog jutra u garaži nakon čega je Živadin uvezao auto. Epilog je bio pun emocija i suza, pokazavši i učvrstivši veliku snagu zajedništva Mini Kluba Srbije, Nanetovih prijatelja i prijatelja kluba. U radovima učestvovali: Filip Senih/Živadin Majstorović, Dejan Nedeljković, Gagi Životić, Manja, Vladimir Kovačević, Igor Gajić, Marko Maksimović, Ika Barbulj, Mihailo Kečenović, Marko Dimitrijević, Ljuba Baletan, Aleksandar Vujić, Miloš Nikodijević, Siniša Kežić, Milan Dabanović, Milan Miković i drugi članovi i prijatelji Mini Kluba Srbije.

Autor teksta: Đorđe Sugaris
Autori fotografija: Marko Maksimović, Mihailo Kečenović, Marko Dimitrijević i Miloš Nikodijević
Video i montaža: Miloš Nikodijević

0 Comments