fbpx
Menu & Search

VII Auto® – 8 – 10. maja u Zagrebu

VII Auto® – 8 – 10. maja u Zagrebu

Da li ste se ikada zapitali tko dizajnira automobile? Okruženi smo njima, prepoznajemo ih čak i po detaljima, a mnogi znaju i brojne tehničke podatke. Ipak, dizajneri automobila ostaju u sjeni, nepoznati, iako su njihovi dizajni najkompleksniji i najprepoznatljiviji proizvod na svijetu. Mnogi dječaci crtaju automobile kao djeca i maštaju o tome da ih vide na cesti. Tek nekolicina ih se može time pohvaliti. Statistički, puno vam je veća šansa da potpišete ugovor s PSG-om i zaigrate sa Zlatanom Ibrahimovićem, nego da postanete dizajner i radite u studiju za dizajn automobila.

Auto(r) 2014 02

Scuderia Zagreb po sedmi put u Zagrebu organizira Auto®, konferenciju o dizajnu automobila. Najveće takvo događanje u Europi prošle je godine preraslo u Tjedan dizajna Zagreb, najveće događanje za dizajn u Hrvatskoj. Mjesto održavanja je Lauba, muzej suvremene umjetnosti. Kao i uvijek, Auto® se sastoji od predavanja, panela, izložbe i natječaja za dizajn i privlači ljubitelje dizajna iz cijele Europe i, posebno, BiH. Auto® je odlična prilika za dizajnere da upoznaju vrhunske profesionalce, kolege koji dizajniraju automobil – najkompleksniji proizvod na svijetu. Mladi koji sanjaju da postanu dizajneri automobila ovdje mogu popričati sa starijima, koji su taj put već prošli, i čuti korisne savjete u neformalnom druženju. Auto® jednostavno privlači brojne zaljubljenike u automobile i / ili dizajn, vrhunskim govornicima i opuštenom atmosferom.

Tom Tjaarda, DeTomasov dizajner
Tom Tjaarda, DeTomasov dizajner

I ove će godine Zagreb pohoditi legendarni dizajneri sa svih strana svijeta i svih dobnih skupina. Jedan od najstarijih govornika, biti će Tom Tjaarda, legendarni dizajner koji je karijeru započeo davne 1958. i nema planova za „penziju“. Ono što je Gandini za Lamborghini i Fioravanti za Ferrari, to je Tjaarda za De Tomaso. U Zagreb stiže i Patrick le Quément, možda najbolji dizajner automobila 90-ih. Tokom tih godina, Quément nametnuo dizajn autoindustriji i uveo antidizajn u mainstream. Fabio Filippini govorit će s pozicije prvog dizajnera Pininfarine (CCO). Njima će se priključiti Peter Stevens, najpoznatiji britanski dizajner automobila i istinski prijatelj Auto®a kojemu će ovo biti već četvrti nastup.

Peter-Stevens-AutoR
Peter Stevens na prošlogodišnjoj Auto® konferenciji

Chris Longmore iz Drive Designea predstavit će Zenos E10, a Philip Nemeth govorit će o „održivom dizajnu“. Pridružit će im se i Eric Gallina, osnivač i urednik portala Form Trends, specijaliziranog za dizajn automobila. ® predstavnik je Local Motorsa s kojim Auto® drugu godinu za redom organizira natječaj za dizajn. Ovogodišnji, ponovno pod nazivom Futu®Vision, poziva sve da predstave svoju viziju automobila za Gran Turismo®. Najpopularnija računalna utrka na svijetu odnedavno nudi igračima niz konceptnih automobila najpoznatijih proizvođaća automobila. Auto® i Local Motors pozivaju vas da im se pridružite i dizajnirate svoj automobil koji bi željeli vidjeti u Gran Turismu®.

 

Više informacija o Auto® konferenciji nađite na njenom zvaničnom sajtu.

0 Comments