fbpx
Menu & Search

Balkanska Minijada #8 – 2016.

Balkanska Minijada #8 – 2016.

Osma po redu Balkanska Minijada u organizaciji Mini Kluba Srbija ponovo je nadmašila visoka očekivanja koja iz godine u godinu rastu. Ovog puta, njen početak je označen žurkom dobrodošlice upriličenoj za goste iz iz Grčke, Slovenije, Mađarske, Bugarske, pa čak i Velike Britanije, odakle su došla dva klasična Minija. Nakon noćenja i doručka, učesnici su sutradan u maestralno izvedenoj pratnji dvotočkaša iz beogradskog udruženja Vespasian krenuli sa zemunskog keja u posetu Muzeja istorije Jugoslavije, a zatim nastavili okupljanje kod Petrol pumpe na Adi Ciganliji, odakle se u popodnevnim satima krenulo ka Srebrnom jezeru.

Nekoliko sati kasnije, učesnici skupa smešteni su u hotel Danubia Park, gde ih je čekao predah od kratkog, ali teškog puta po vrelom letnjem suncu. Tačno 73 Minija, uz očekivanu brojčanu nadmoć starih, fabričkog izgleda ili modifikovanih po ukusu njihovih vlasnika, ispunilo je ceo parking hotela. Kao glavni dan skupa, subota je bila rezervisana za vožnju i obilazak mesta i tvrđave Ram, dunavskog utvrđenja podignutog od strane sultana Bajazita, kao i Velikog Gradišta, gde je uz ručak organizovana i izložba Minija. Uz odmor u dubokom hladu, park u Velikom Gradištu poslužio je kao teren za igre bez granica: frizbi, stoni fudbal, boćanje i turnir u 1, 2, 3, poteznoj trci malim Minijima po stazi iscrtanoj kredom koja je privukla pažnju svih generacija. Subotnje veče je prošlo u veseloj atmosferi za koju je bio zadužen DJ duo iz Grčke i dodeli nagrada, te druženju do ranih jutarnjih časova.

Brojeći poslednje sate ovogodišnje Minijade, gosti su pred polazak kućama proveli nedeljno jutro u sabiranju utisaka sa još jedne uspešne avanture. Na kraju, nama jedino preostaje da čestitamo Mini Klubu Srbije na aktivnom i besprekorno organizovanom skupu i promociji Srbije kao destinacije koja pruža mnogo više od vožnje i prirodnih lepota, te da im se zahvalimo za pruženo gostoprimstvo i vikend proveden u sjajnom društvu.

Autori teksta: Đorđe Sugaris i Filip Žarković
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments