fbpx
Menu & Search

1971. Ford Taunus TC 1600L – 3.300€

1971. Ford Taunus TC 1600L – 3.300€

Od prvog predratnog modela 1939. godine, preko posleratne M serije pravljene od 1952. do 1968. godine, a pre nestanka iz Fordove fabričke nomenklature putem modela pravljenog u Turskoj do 1994. godine, serija TC je možda i najpoznatija iteracija modela Taunus. Pokretanju ove serije prethodilo je ujedinjenje britanskog i nemačkog Forda, što je dovelo do srodnog ostrvskog modela u vidu nove generacije Cortine, što objašnjava i sam TC naziv – Taunus Cortina. Sa malo konzervativnijim linijama u odnosu na Capri, Taunus je ostao najpoznatiji u coupe fastback izvedbi poput onog kakav nam je Mirko predstavio, a osim karavana i limuzine sa petora odnosno četvora vrata, najčešće srećemo verziju sedana sa dvoja.

https://www.youtube.com/watch?v=w3wx1aQaZQE

Upravo jedan takav čija nas je bronzana boja odmah podsetila na Nemanjin Taunus, danas dolazi sa hrvatskih oglasnih strana. Njegov prodavac i uskoro bivši prvi vlasnik, navodi da se radi o originalno sačuvanom primerku koji je redovno garažiran, odlično održavan, ispravan i u voznom stanju. Pored baznog modela sa oznakom N koji je najmanje i proizvođen, ovaj nosi osnovni trim paket sa oznakom L, dok se ispod haube krije redni 1.6L četvorocilindraš. Fotografije kažu da je auto predivno sačuvan, farba izgleda kao nova, a enterijer među retkim koji čuva originalni štof, tapacirunge i detalje. Tu je i prva komandna tabla koja je ugrađivana u ovaj model iz koje izlazi originalni volan, a to pominjemo jer smo često svedoci da model TC nosi volan sa TC2. Automobil se nalazi u Zagrebu i do njega vas deli samo jedan telefonski poziv na broj koji možete saznati na originalnoj stranici oglasa.

Cena: 3.300€

Izvor: www.njuskalo.hr

1 Comment

  1. Kosmajac
    9 godina ago

    Moj prvi auto, bio je u ovoj istoj zlatno-braon boji, ista instrument tabla, ručica menjača, američki automobil u evropskim dimenzijama, prelep.