fbpx
Menu & Search

Izložba i festival Živeo Život

Izložba i festival Živeo Život

Izložba „Živeo Život“ posvećena je životu prosečnog čoveka u nekadašnjoj Jugoslaviji u periodu između 1950. i 1990. godine. Nakon dve postavke u Beogradu, jedne u Ljubljani i jedne u Podgorici, izložba je od 8. maja otvorena u Muzeju grada Novog Sada gde je privukla veliku pažnju pretežno mlađe publike, kao i gostiju iz inostranstva, pa je zbog velikog interesovanja produžena do 12. oktobra.

Ovaj svojevrsni vremeplov kroz svet mode, sporta, filma, popularne muzike, starih automobila, dobiće i festivalsku dimenziju 14. septembra, a Novosađane i njihove goste očekuju brojni sadržaji. Pored radionica za metal i drvo, keramiku i papir, kao i starih zanata, posetioci će imati priliku da se oprobaju u turniru u klikerima i badmintonu, ili u rekreativnom preskakanju lastiša, dok će beogradski DJ Munja držati školu puštanja muzike sa gramofonskih ploča. Za one koji taj dan žele da provedu odmarajući, obližnji mlečni restoran služiće pića i poslastice iz tog vremena, a čitaonica knjiga i novina iz perioda od 1950. do 1960. godine odmoriće vas od aktuelnih političkih tema.

Danas vam donosimo mogućnost da osvojite besplatne ulaznice za izložbu koje ćete moći da iskoristite na dan festivala, 14. septembra! Izložba je inače otvorena za posetioce svakog dana osim ponedeljka, od 9 do 20 časova.

Prvih 50 ljudi koji na Instagram okače fotografiju nekog starog automobila sa ulica ovdašnjih gradova ili iz starog porodičnog albuma koristeći #autoslavia i #ziveozivot hashtagove dobiće po 2 ulaznice za izložbu.

Ukoliko ne koristite Instagram, fotografiju možete postaviti na zid naše Fejsbuk stranice.

0 Comments