fbpx
Menu & Search

Mini klub Srbije – Zatvaranje sezone 2020.

Mini klub Srbije – Zatvaranje sezone 2020.

U godini koja je spustila rampu za masovna okupljanja i događaje, brojni automobilski klubovi bili su prinuđeni da otkažu svoje susrete ili ih svedu na simbolično obeležavanje. Iako je otkazao tradicionalnu Balkansku Minijadu, Mini klub Srbije je među retkima koji je uspeo da organizuje vožnju povodom otvaranja sezone, izlet do Deliblatske peščare, kao i zatvaranje sezone tokom upravo završenog vikenda. Destinacija je ovoga puta bila Etno Selo Bok u Vrhpolju nadomak Ljubovije, a za polazak je tradicionalno odabrana benzinska pumpa Petrol kod Ade Ciganlije. Put nas je Ibarskom magistralom vodio do prve kraće pauze kod Lazarevca, a kasnije i do Valjeva, odnosno obale reke Gradac gde je organizovan odmor i piknik. Uživali smo u s ljubavlju spremljenim domaćim specijalitetima i uz druženje se već tada iznova podsetili zašto se članovi ovog kluba zovu Mini familija.

Pred nama je tek tada sledio zanimljiviji deo rute satkan od brojnih fluentnih krivina tokom kojih su klasični Miniji pošteno namučili mlađu braću u pokušaju da drže nametnut tempo vožnje. Cooper S ili JWC specifikacije na savremenim Minijima nisu mnogo uticale na brzinu vožnje kada nasuprot sebe imate klasike koji krivine prolaze pod punim gasom i bez mnogo muke. Tako su ova ravnopravna trka u okvirima saobraćajnih ograničenja i dan koji je tek tada postao sunčan i topao, najavili da će i ostatak vikenda proteći sjajno!

Slobodno poslepodne pre svečane večere u Etno selu Bok koje se nalazi na samoj obali Drine, neke je inspirisalo na odmor uz zvuke prirode, dok su oni nešto hrabriji poželeli da ispitaju temperaturu kristalno tirkizne reke i preplivaju par krugova.

Nedelju smo iskoristili sa posetu zaseoka Bjele Vode u neposrednoj blizini Ljubovije, u kome se nalazi i Manastir Svete Trojice. Obzirom da mu tu stanuje baka, Gagi iz Mini kluba je poželeo da je poseti, a da i  nama ujedno pokaže skrivene lepote ovog kraja. Poslednja pauza pred povratak kući organizovana je na brdu pored Valjeva, odmah pored Spomenika Borcima Revolucije. Time je okončan verovatno poslednji topao vikend ove godine, ali i najavljena, nadamo se mnogo uspešnija sezona vožnji dogodine. Vidimo se na proleće!

Autor teksta i fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments