fbpx
Menu & Search

Nuvolarijeva Grand Prix Cisitalia

Nuvolarijeva Grand Prix Cisitalia

Iako je njen plamen trajao kratko, tek nekoliko godina, Cisitalia je ostavila neizbrisiv trag na italijansku automobilsku industriju i automobilsku strast kao takvu. Ova kompanija osnovana je 1946. godine pod punim imenom Compagnia Industriale Sportiva Italia, a sa namerom da iz svojih postrojenja u svet pušta elegantne i brze trkačke automobile. Prvi projekat osnivača Pjera Duzija bio je Cisitalia 202, revolucionarni automobil koji je zauvek izmenio sportske automobile i preokrenuo čitavu industriju svojim izgledom. Zahvaljujući inženjerskoj genijalnosti Karla Abarta i kreativnosti Batiste Farine, Cisitalia 202 je postala najuticajniji proizvod italijanske industrije, te stalni eksponat u njujorškom Muzeju moderne umetnosti.

Pored malenih dvoseda, Cisitalia se koncentrisala i na jednosede koji su pratili istu filozofiju, ali prilagođenu drugom tipu trka. Naime, inicijalni model D46 predstavljen je 1946. godine i njegova osnova bili su Fiat 500 i Fiat 1100, dok je dizajn potpisao legendarni Dante Đakoza. Naime, D46 je imao motor zapremine 1,1l sa 62 konjske snage, dok je mehanika bila kombinacija dva pomenuta automobila i modela 508. Ono što je D46 činilo kompetitivnom bili su njeni vozači: Tacio Nuvolari, Pjero Tarufi, Rejmond Somer i Luj Širon. Dve godine kasnije, Cisitalia predstavlja model D48 izrađen u samo jednom primerku upravo za Nuvolarija.

Ljubaznošću porodice Lopresto, Nuvolarijeva Cisitalia D48 stigla je u Beograd na 24 sata elegancije, zajedno sa trofejem koji je italijanski as osvojio pre tačno osamdeset godina. Tako, Taciov duh je ponovo bio prisutan na krugu oko Kalemegdana, a sećanje na Veliku nagradu Beograda i dalje živi uz režanje motora i miris spaljenog benzina.

Autor teksta: Đorđe Sugaris
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments