fbpx
Menu & Search

V Opšti Citroën susret – Bačka Palanka 2017.

V Opšti Citroën susret – Bačka Palanka 2017.

Peti po redu Opšti Citroen susret u organizaciji Citroën foruma Srbije i Citroën kluba Vojvodine održan je proteklog vikenda u Bačkoj Palanci. Od 28. do 30. aprila u „Vili Grande“ Citroeni svih generacija iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske defilovali su kroz jug Bačke. Jesenje kišovita i hladna subota je bila rezervisana za centralni događaj – okupljanje legendarnih Citroenovih oldtajmera na glavnom gradskom trgu, kojima su se prethodno dovezle neveste na grupno venčanje organizovano zahvaljujući Opštini Bačka Palanka koja je pomogla i ovogodišnji skup.

Ovogodišnji susret protekao je i u omaž prošle godine preminulom Borisu Filipaju, legendarnom zagrebačkom ljubitelju Citroena, čiji se Ami Super u kabriolet izvedbi i ove godine pojavio na skupu zahvaljujući Borisovom sinu.

citroen-skup-backa-palanka-2017-49

Pored izrazito dominantnog sastava A-serije koju je činilo pet Spačeka, dve Dijane i već pomenuti Ami, posetioci su mogli uživati u dvema Ajkulama, od kojih ste Lukinu već upoznali, dva GS-a i četiri CX-a, među kojima je dan kasnije pristigao i Dragan. Oduševljenje koje nismo skrivali čitavim putovanjem Vladimirovim i Stefanovim lađama, za kojima nije kaskao ni Milan u svom Spačeku, mogli smo uočiti i kod posetilaca i prolaznika u Palanci. Njihove reakcije su dodatan motiv da sledeće godine VI skup bude održan u još boljim uslovima, što organizatori, kojima se posebno zahvaljujemo, ponosno najavljuju.

Autor teksta: Filip Žarković
Autori fotografija: Vesna Miladinović, Stefan Miladinović, Miloš Nikodijević

 

0 Comments