fbpx
Menu & Search

Louwman muzej, Hag

Louwman muzej, Hag

Koliko turistički odlazak u Holandiju aludira na vetrenjače, lale ili poroke u svim agregatnim stanjima, tako i grad Hag u našim krajevima budi asocijaciju na pritvorsku jedinicu u Ševeningenu. Taj daleki omraženi grad i privremena kuća za brojne vinovnike poslednjeg rata koji je uzrokovao raspad SFRJ, ujedno je i administrativni centar, sedište holandske vlade, gornjeg i donjeg doma parlamenta, kao i svih ambasada i radnih organizacija. Pored izlaza na more, što u Holandiji nije preterano teško, na drumu koji vas do njega vodi od Amsterdama, Hag nudi toplu dobrodošlicu i svim ultimativnim automobilskim fanaticima.

Iako moj boravak u Holandiji nije potrajao dovoljno dugo da bih obišao baš sve što sam želeo, kompromis nisam smeo da napravim sa nekada „Nacionalnim automobilskim muzejem“, odnosno „Louwman kolekcijom“, danas poznatom kao „Louwman muzej“. Dve generacije ove porodice nose zasluge za skup od preko 250 istorijski vrednih točkaša koji je započet davne 1934. godine kupovinom dvadeset godina starog Dodge Touring car automobila od strane Pietera Louwmana, oca sadašnjeg vlasnika Everta. Rastućem broju vozila, 1969. godine pridružena je kolekcija gospodina Geerliga Riemera, osnivača Instituta za automobilizam i menaždment, odakle su njegovi automobili i preuzeti nakon kupovine. Nakon nekoliko promena naziva i lokacija, muzej se konačno skrasio u novoj zgradi od 10.000 m², specijalno napravljenoj za ovu svrhu, a dizajniranu od strane američkog arhitekte Michaela Gravesa. Zgrada se savršeno istorijski uklapa sa automobilima unutra i klasičnom holandskom arhitekturom u njenom okruženju, a ispraćena je prelepo osmišljenim parkom od strane pejzažnog arhitekte Lousia Baljona.

Nekoliko kilometara ture posetioce vode kroz hronološki i tematski postavljen sadržaj, počevši naravno od najstarijih vozila. Kolekcija automobila i motora napravljenih do 1910. godine bez premca je u svetskim okvirima i prema evidenciji koju možemo da pronađemo na sajtu muzeja, broji oko 60 jedinstvenih vozila. Hronološki sadržaj prati i onaj tematski, pa tako imate prostoriju rezervisanu za mikroautomobile, predratna elektro-vozila, police sa modelima i delovima, ili amfibije začinjene Fiatom 1100 Boat-car, kreacijom karoseriste Coriasca. Zastupljena je i holandska auto industrija koja je istorijski gledano veoma važna. Od petnaest preostalih najstarijih primeraka vozila marke Spyker, jedan je i prvi automobil na svetu sa pogonom na sva četiri točka i prvim šestocilindričnim motorom.

Ostatak kolekcije apsolutno odiše internacionalnim karakterom. Doduše, ovo nije mesto u kome ćete pronaći neki klasični Ford Mustang, Citroen Traction Avant ili bilo koji drugi renomirani klasik koji se lako može uočiti na holandskim ulicama. Ovo mesto je ispunjeno iznenađenjima i egzotičnim nazivima poput De Dion Bouton et Trepardoux Steam Quadricycle ili Hispano-Suiza H6B Million-Guiet Dual-Cowl Phaeton. Posle ovakvih imena, gastarbajter iz Beča više nikada ne bi poželeo Volkswagen Golf. Skoro svaki automobil koji danas krasi prostorije ovog muzeja, sa pažnjom je izabran da svojim prisustvom bude jedinstven prizor kako za običnog turistu, tako i za istinskog automobilskog manijaka. Pored šokantnih Maharadžinih Labud automobila ili Humber Pullmana koji je pripadao Vinstonu Čerčilu, tu se nalaze i Aston Martin DB5 kog je  Džejms Bond vozio u filmu Goldfinger, ali i Lincoln V12 i Desoto taksi iz filma Kum. Verovatno najružniji automobil u zgradi je Cadillac Fleetwood iz 1976. godine koji specifičnim kičastim izgledom suptilno daje naznake da je nekad ponosno služio kralju rokenrola Elvisu Prisliju. U muzeju možete pronaći i najstariju Toyotu na svetu, relativno skoro otkrivenu u Sibiru. Sa prvobitnim nazivom Toyoda i oznakom AA, ovaj automobil iz 1936. godine, pripadao je gospodinu koji ju je do trenutka kupovine i transporta od Vladivostoka do muzeja, svakodnevno i redovno vozio.

Prelepi Alfa Romeo Spider Corsa Sperimentale Balena vas dočekuje u strastveno crveno obojenoj sekciji ispunjenoj vrhunskim primercima sa Apeninskog poluostrva. Nekoliko Alfi, Ferrarija i Maseratija parkirani su ispred polica sa peharima i posterizovanim zidovima posvećenim vozačima, od kojih jedan pripada i Taziu Nuovolariju. Amerikance predvodi 1970. Plymouth Roadrunner Superbird i šest i po metara dugačak Duesenberg Model J Limousine Landaulet Throne Car iz 1937. godine. Obilazak se privodi kraju Mercedesom SSK, Francuzima čiji su ambasadori modeli Bugattija, Voisina i Talbota, ali i replikom starog gradskog trga u kome uz predah možete ručati ili jednostavno popiti kafu. Ukoliko niste ni gladni ni umorni, ubrzajte korak jer vas kraj ture očekuje u 90 metara dugačkoj velikoj hali sa fenomenalnim drvenim plafonom, koji vas svojim impresivnim izgledom lako, ali na kratko, može na odvojiti od super retke Toyote 2000GT i Tatre T87!

Oko 13 evra potrošenih na kartu i 2 evra na audio vodič, vredeli su svaki cent. Ako ste pomislili da će vaš novčanik ostati bezbedan do izlaska iz muzeja, onda niste prevideli da vas pred odlazak očekuje i bogato opremljena suvenirnica, ispunjena mahom velikim izborom knjiga i raznovrsnim modelima u 1:43 skali. Suveniri će vam pomoći da težak rastanak sa ovim neverovatnim mestom prebolite nešto lakše, no to me svakako nije sprečilo da razmišljam kako posle ove posete, Autoslavia više nema smisla i da je najbolje da život nastavim u izolaciji i u simbiozi sa prirodom. Na sreću ili nesreću, to se nije desilo, bar ne još…

Posetite sajt Louwman muzeja
Autor teksta: Miloš Nikodijević

Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments