fbpx
Menu & Search

Moja Autoslavia i Živeo Život

Moja Autoslavia i Živeo Život

Proleće nas tera na buđenje i inovacije, te širenje automobilskog nasleđa na nove interaktivne načine, a prvi u nizu je Moja Autoslavia! Kako bismo očuvali automobilska sećanja koja su ostala samo u anegdotama i starim porodičnim albumima, želimo da vidimo vaše stare fotografije, iz vremena kada su automobili o kojima danas čitate u Nasleđu bili novi i aktuelni, a priče o njima deo porodične svakodnevice.

Često doživljavani kao članovi porodice, automobili i motocikli su imali svoj udeo i u ljubavi. Oni su bili sredstvo prevoza na sastanak ili romantični beg u prirodu, ali su i sami zavodili u rukama žestokih momaka. Takođe, automobili su mnoge zaljubljene parove odvezli u bračne vode, a kasnije i u porodične posete rođacima van grada, te brojnim letovalištima i zimovalištima. Kao takvi, automobili su sastavni deo mnogih lepih sećanja, a verujemo da ih imate i vi!

Kao hronika života građana Jugoslavije u periodu od 1950. do 1990. godine, putujuća izložba Živeo Život u svom novom izdanju za temu ima ljubav. U trećem poglavlju izložbe nazvanom Živela Ljubav, posetioci širom Srbije će imati priliku da se podsete ili pak upoznaju veštinu udvaranja, časopise i muziku koji su mladim Jugoslovenima u tome pomagali, kao i uticaj televizije i drugih medija na tadašnju predstavu ljubavi. Takođe, kroz izložbu će biti obrađena i ljubav prema deci i porodici, prema domovini, kao i prema Josipu Brozu Titu.

Ako želite da doprinesete očuvanju vašeg ličnog i porodičnog automobilskog nasleđa, uz kratak opis nam šaljite vaše stare porodične automobilske fotografije na adresu autoslavia.media@gmail.com, a mi ćemo ih objavljivati na našoj stranici i tokom izložbi Živeo Život!

Autor teksta: Đorđe Sugaris
Izvor fotografija: Porodične arhive

0 Comments