fbpx
Menu & Search

Oldtajmerski Dani druženja – Starčevo #14

Oldtajmerski Dani druženja – Starčevo #14

Nakon odlaska na šabačku Bubijadu sa Mihailom, Đorđev izostanak zbog odmora nije me ostavio bez automobilskog saputnika ni ove nedelje. Iako nismo otišli ni sa Fiatom, ni sa Pontiacom, druženje sa Peđom koji je izrazio želju da se pridruži na ovom kratkom putovanju do južnog Banata bilo je sjajno. Utisci koje Đorđe i ja nosimo iz naše prethodne posete ovom kraju prilikom koje smo imali privilegiju da saznamo još jednu sjajnu automobilsku priču, danas su osveženi i dodatno pojačani jednom početničkom ali ambicioznom idejom. Goranov skorašnji poziv nas je obavestio o postojanju relativno svežeg skupa starovremenskih vozila koji se dešava nadomak Pančeva u mestu Starčevo, što nas je zainteresovalo iz više razloga. Pre svega, odlasci na skupove oldtajmera su uvek zabavni, ali delimična rutina koja se javlja prilikom posete istim mestima juče je dobila priliku da bude razbijena nezavisnom organizacijom u jednoj mirnoj sredini.

skup-oldtajmera-dani-druzenja-starcevo-21

Želeli smo da izveštavanjem sa lica mesta makar delimično pomognemo organizatorima u nameri da ovaj skup koji se dešava po drugi put u okviru manifestacije „Dani druženja“, dobije i svoju treću izvedbu sledeće godine i to u nešto većem obimu. Dolazak u Starčevo doneo je i jedno razočarenje kada smo saznali da su Goran i Slađa bili sprečeni da se pojave, ali isto tako znamo da će neboplavi Opel Rekord A ponovo krasiti prva sledeća regionalna okupljanja. Pored Nikole iz susedne Omoljice, njegove supruge Mire i njihovog Rekorda koji ovaj put nije morao da se otisne na dalji put, skup su ulepšali još tri Opela, GT, Manta A i Kadett C, jedan Reno 4 iz 1963. godine, dva Volkswagenova T2 kombija, Jaguar Mark 1, BMW 1502 i 2002, sjajno očuvana Mercedesova Minika itd.

skup-oldtajmera-dani-druzenja-starcevo-22

Po rečima organizatora Vladimira Bana, skup je nakon prošlogodišnje premijere i ove godine organizovan zajedničkim snagama njegove porodice i lokalnog doma Kulture, sa željom da dogodine uz podršku sponzora preraste u ozbiljniji događaj, ustaljen na mapi oldtajmeraških dešavanja. Dok je Peđa razgledao jedan crveni Alfa Romeo Spider koji je došao čak iz Francuske, meni je preostalo da fotografijama ovekovečim skup i pritom upoznam neke nove sjajne ljude.

Autor teksta: Miloš Nikodijević
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments